Spis treści
Tomasz Sekielski walczył od dłuższego czasu z otyłością, która uniemożliwiała mu normalne funkcjonowanie. Swoje poczynania publikował w mediach społecznościowych podając skuteczne patenty i przepisy. Ostatecznie z wagi 185 kg zostało mu już tylko 85 kg. Jak to zrobił?
Tomasz Sekielski jest twórcą dwóch dokumentów: “Tylko nie mów nikomu” i ‘Zabawa w chowanego” poświęconych pedofilii w Kościele. W ostatnim czasie zrobiło się o nim głośno na skutek ogromnego sukcesu, który udało mu się osiągnąć. Schudł aż 100 kg. Proces ten rozłożony w czasie oparł się nawet o operację beriatryczną, polegającą na wycięciu części żołądka. Wkrótce po niej zrzucił pierwsze 30 kg i wprowadził w swojej aktywności i żywieniu duże zmiany. Zaczął od dużej ilości ruchu i kontroli ilości i wartości jedzenia. W jego menu zagościły ryby, sałaty, chleb razowy, oliwa i daktyle.
W swoich mediach społecznościowych chętnie dzielił się nie tylko zdjęciami, ale też przepisami, które pomogły mu schudnąć. Mamy dwa z nich.
W menu Sekielskiego zagościł krem z buraka.
Pierwszy to krem z buraka. W składzie znajdziemy: pół kg buraków, 2 marchewki, 2 jabłka, 180 g pietruszki, 2 papryki czerwone, 400 g pomidorów z puszki, 20 g oliwy z oliwek, 1,5 litra wody i pestki dyni.
Buraka, marchew i pietruszkę wrzuć do gotującej wody, dodaj podsmażoną paprykę, jabłka i cebulę i gotuj do miękkości. Na koniec zblenduj i posyp pestkami.

Drugim uwielbianym przez Sekielskiego daniem są krewetki w mleku kokosowym.
Składniki: 450 g krewetek, 60 g pasty curry, 15 g oliwy, 150 g mleka kokosowego, czosnek, 450 g szpinaku, 15g masła, 150 g komosy ryżowej. Wykonanie: do krewetek dodaj czosnek, przyprawy, oliwę, curry i marynuj ok. godziny. Po tym czasie podsmaż na patelni i zalej mlekiem kokosowym, a ;pod koniec dodaj szpinak. Danie podawaj z komosą ryżową.